dimarts, 15 de novembre del 2016

Bolets, bolets, bolets!



El diumenge 6 de novembre unes 26 famílies vam sortir a la Fontana d’Olesa per buscar bolets. Va fer un matí fresc i assolellat del tardor, un bon matí per explorar la naturalesa meravellosa del nostre entorn.

Després d’una caminada d’uns 45 minuts, vam arribar a la Fontana i mentre esmorzàvem la Marta i el Nil ens van explicar uns punts importants als boletaires.




Sabíeu per què es recull bolets als cistells? Doncs, es perquè les espores poden caure a terra de nou, assegurant que apareixen més bolets per la propera sortida!

Sabíeu com s’ha d’agafar els bolets? Doncs, s’ha d’arrencar pels arrels i no tallar-los, de nou perquè les espores es poden caure a terra.

Interesant, oi?


Ben alimentats i ben informats, vam dispersar per buscar els bolets per cada banda i desprès ens vam reunir tots plegats per comparar els tresors. Per acabar els nens van tenir una sorpresa petita de l’estació: castanyes torades! Deliciós!


I al final, tots cap a casa per cuinar receptes de bolets!


Moltes gràcies al Grup De Recerca Olesa Rural, l’Agrupació Defensa Forestal i l’Ajuntament Olesa De Bonesvalls per la seva col·laboració.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada